lördag 16 januari 2010

En ädel ärtsoppa med parmesangratinerade brödsticks

Ingredienser för 4 personer:
400 g frysta gröna ärtor
1 st gul lök
1 st grönsaksbuljongtärning
50 g ädelost ( aura el annan hård ost som går lätt att smula)
0.7 dl vatten


1 dl creme fraishe
salt o peppar
paprikapulver
purjolök
4 skivor grovt bröd
bregott el olivolja
ca 40g finriven parmesan
flingsalt

Gör så här:
Finhacka lök o koka med ärtorna o buljontärning tills de har mjuknat. Smula ner osten och låt den smälta. Mixa soppan slät o späd med mer vatten om det behövs.

Blanda creme fraishe med kryddorna. Bred brödet och strö på parmesan o lite salt, skär dem i bitar o grilla i ugnen på 250 grader i några minuter.

Servera soppan med en klick creme fraishe o ett det gratinerade brödet.


Enkelt, lyxigt o snyggt!

över å ut.

Inga kommentarer: